Translate

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tekstgrootte:

Wereldfeest voor Acacia

14/05/2012

Samen met bewoners en genodigden vierden wooncorporatie De Goede Woning (Apeldoorn) en kunstenaar Stephan Peters op 12 mei de opening van het kunstproject ‘Wereldfeest’ in de Acaciaflat aan de Aristotelesstraat . Het gging hierbij om de laatste oplevering van een zes jaar durend kunstproject in de wijk Zevenhuizen.

Het feest ging om 13.30 uur van start. De festiviteiten begonnen met een muzikale aftrap van de fanfare die ook op de 9e verdieping op de muur staat afgebeeld. Er was een speurtocht voor de kinderen en een kleedjesmarkt op de verdiepingen. Kunstenaar Stephan Peters gaf een rondleiding en vertelde over de gemaakte werken.

De middag werd muzikaal aangekleed met een Antilliaanse steelband en Afghaanse muziek. De bewoners in de flat verzorgden zelf de hapjes.

In 2010 startte Stephan met de diverse wandschilderingen in de Acaciaflat. Deze kregen het thema ‘WereldFeest’ mee. Feest, muziek en dans waren hierbij zijn uitgangspunt.

Doel
Medio 2007 kreeg de kunstenaar de opdracht van wooncorporatie De Goede Woning om wandschilderingen te maken in het trappenhuis van de Cederflat aan de Aristotelesstraat. Doel van het kunstproject was om de bewoners met elkaar te verbinden en zich trots te laten voelen op hun woonomgeving. Stephan maakte hiervoor een kleurrijk basisontwerp bestaande uit elkaar doorkruisende cirkels: Werelden die in elkaar overlopen.

WereldPlek en WereldTrap
In de Ceder was zijn thema ‘WereldPlek’. In deze schilderingen verwerkte hij afbeeldingen van plekken in oud Apeldoorn en combineerde die met afbeeldingen van de plaatsen waar de huidige bewoners van de Cederflat oorspronkelijk vandaan kwamen. Hiervoor vroeg hij de bewoners hem foto’s aan te leveren die hij verwerkte in zijn muurschilderingen.

In 2009 kreeg hij vervolgens de opdracht de Berkflat onder handen te nemen. Het thema voor deze flat was ‘WereldTrap’. Het thema hier was de klederdracht uit de plaatsen waar de flatbewoners oorspronkelijk vandaan komen; van Zeeland tot Zimbabwe.